75 uspješnih godina DVD-a Radešić

U subotu, 14. travnja u novoobnovljenoj dvorani vatrogasnog  doma u Radešiću, vatrogasci DVD-a Radešić održali su svoju 75. redovnu sjednicu skupštine te tom prilikom obilježili i 75 godina uspješnog rada i djelovanja Društva. Na sjednici su bili nazočni saborski zastupnik Anđelko Stričak, dopredsjednik HVZ i predsjednik VZ Varaždinske županije Nedeljko Vukalović, župan Varaždinske županije Radimir Čačić, pomoćnik zapovjednika VZ Varaždinske županije Zdenko Lacković, načelnik općine Breznički Hum Zoran Hegedić, predsjednik VZO Breznički Hum Branko Matak, predstavnici pobratimljenog PGD-a Leskovec pri Krškem, direktor tvrtke Vatropromet Nenad Radojčić te predstavnici 15-ak prijateljskih vatrogasnih društava i udruga s kojima vatrogasci iz Radešića surađuju tijekom godine.

Iz podnesenih izvješća vidljiva je aktivnost vatrogasaca tokom cijele godine u svim segmentima društvenog života, kako  na prostoru djelovanja društva, tako i izvan granica RH.  Uspješno je provedena preventiva na području djelovanja društva s obzirom da su vatrogasci  u prethodnoj godini imali samo jednu intervenciju na svom području i jednu intervenciju kao pomoć kolegama u Šćepanju. Prošlu godinu  društvo je  obilježio i značajniji odlazak aktivnijih operativnih članova na rad u inožemstvo čime su izostali natjecateljski rezultati, ali su i smanjene neke aktivnosti u odnosu na prošle godine.  Za 2018.godinu članovi su jednoglasno prihvatili plan i program u kojem osim uobičajenih aktivnosti planiraju provođenje projekta uređenja preostalih prostora doma, kandidiranog  putem Agencije za plaćanje u poljoprivredi iz programa ruralnog razvoja.

Na uspješnih 75 godina aktivnosti čestitali su svi gosti, a posebno župan Radimir Čačić koji je povodom obilježavanja obljetnice sufinancirao uređenje dvorane doma i inventara, te je izvedene radove ocijenio visokom ocjenom. Za  pomoć u realizaciji ovog projrkta  predsjednik Društva Željko Sremec zahvalio se županu prigodnom plaketom. Direktor tvrtke Vatropromet Nenead Radojčić je uručio prigodne poklone dužnosnicima društva, a društvu je za njegovu obljetnicu i donirao financijska sredstva.

Za uspješan rad u društvu i provođenju aktivnosti proteklih godina zaslužnim članovima dodijeljena su odlikovanja od strane VZ Varaždinske županije i VZO Breznički Hum.

DVD Radešić

print