REMETINEC: Svečano obilježeno 60 godina rada DVD-a

 

Dana 26. 08. 2018. godine (nedjelja) održana je proslava 60. obljetnice rada i djelovanja DVD-a Remetinec. Nakon dočeka gostiju, uz limenu glazbu Sveti Martin iz Brezničkog Huma, uslijedila je svečana sjednica. Velik broj članova DVD-a Remetinec i prijateljskih društava, uzvanike i goste pozdravio je predsjednik društva Marijan Pofuk. Uz pozdrav okupljenima, predsjednik je dao kratki, ali jezgrovit rezime proteklih 60 godina rada i djelovanja društva.

Prisutnima se obratio dopredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Nedeljko Vukalović, koji je čestitao društvu na jubileju od 60 godina te rekao kako se u društvo iz Remetinca uvijek može pouzdati. Uzvanicima proslave obratio se i tajnik VZVŽ Zvonko Videc, koji je čestitao društvu te uručio srebrnu plaketu Vatrogasne zajednice Varaždinske županije. Okupljenim članovima DVD-a Remetinec čestitao je i gradonačelnik Grada Novog Marofa Siniša Jenkač te pozvao, kao i proteklih godina, na daljnju uspješnu suradnju.

Na svečanoj sjednici su vatrogascima svih generacija uručena vatrogasna priznanja i diplome, kao i plakete glavnim sponzorima ove proslave Gradu Novom Marofu te Vatrogasnoj zajednici grada Novog Marofa.

Nakon svečane sjednice uslijedio je blagoslov novo kupljenog kombi vozila marke Renault Master. Vozilo je blagoslovio domaći svećenik, preč. Josip Pavlek, a ključeve novog vozila društvu predao predsjednik VZG-a Novi Marof Nedeljko Vukalović.

Uz melodije limene glazbe Sveti Martin ešalonom se otišlo na Svetu misu, nakon koje je uslijedio svečani ručak te prava vatrogasna zabava u društvenom domu u Remetincu.

 

DVD Remetinec

print