Članske iskaznice

Želite članske iskaznice za Vaše članove… u više kategorija?

Portal vatrogastvo.hr u suradnji sa svojim partnerima razradio je jednostavan sustav narudžbe jedinstvenih i moderno dizajniranih iskaznica za članove vatrogasnih organizacija, usklađenih sa svim propisima koji utvrđuju kategorije članstva vatrogasnih organizacija, kao i potrebom identifikacije prigodom korištenja pogodnosti osiguranih putem portala vatrogastvo.hr.

Činjenica je kako sve vatrogasne organizacije sukladno članku 1. Zakona o vatrogastvu predstavljaju tijela javne vlasti koja obavljaju vatrogasnu djelatnost. Kako bi ista djelatnost mogla biti nesmetano provođena, poželjno je da u skladu s člankom 159. Zakona o općem upravnom postupku svaka vatrogasna organizacija osigura identifikacijski dokument koji dokazuje status članstva u istoj, a temeljem službene evidencije koja se vodi sukladno članku 12. Zakona o udrugama.

Tijekom posljednjih 10-tak godina razmjerno mali broj isključivo operativnih članova dobrovoljnih vatrogasnih društava i vatrogasnih sudaca primio je svoju člansku iskaznicu (u posljednje vrijeme intenzivirane su poteškoće u istom području) unatoč pozitivnim propisima koji su u tom pogledu donešeni na višim razinama vatrogasnog sustava Republike Hrvatske. Istovremeno, poteškoće glede identifikacije članstva su prisutne poglavito kod provedbe vatrogasnih natjecanja (posebice kod vatrogasnog podmlatka), preventivnih pregleda i sl.

S obzirom na sve navedeno, kao i cijeli niz ostalih projekata koji se provode putem portala vatrogastvo.hr, nabavom vlastitih članskih iskaznica, posebice za pripadnike kategorija članstva za koje još nije ni inicirana razrada sustava izdavanja od strane bilo kojeg drugog subjekta na višoj ili nižoj razini, želimo osigurati podlogu za još kvalitetniju provedbu vatrogasne djelatnosti.

Napominjemo kako ovaj projekt zajednički vodi niz bivših, sadašnjih i budućih istaknutih članova vatrogasnih organizacija s područja cijele Republike Hrvatske, a koji na odgovoran i profesionalan način žele u svakom pogledu podržati razvoj vatrogastva odnosno suvremene civilne zaštite u cjelini.

Izdavanje iskaznica prvenstveno je predviđeno na razini najnižih organizacijskih oblika, odnosno primjerice dobrovoljnih vatrogasnih društava, uz mogućnost uporabe vlastitih grafičkih simbola (amblema) i numeracije.

Prije nego popunite donji obrazac za narudžbu, pogledajte naše UPUTE!

Vaše ime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)

Organizacija

Vaš telefon/mobitel

Vaša poruka

Prilog (Slike i ostale dokumente zapakirajte u jednu datoteku zip ili rar)