O nama

Uvod

Projekt “vatrogastvo.hr” pokrenut je s ciljem osmišljavanja tehnički i sadržajno najkvalitetnijeg web portala vatrogasnih i spasilačkih službi u Republici Hrvatskoj.
Uz svakodnevno predstavljanje vijesti o najrazličitijim aktivnostima vatrogasnih i spasilačkih službi u zemlji i svijetu, web portal je osmišljen ponajprije radi razmjene:

  • informacija,
  • dokumenata,
  • znanja.

Osnovu projekta čini eminentni tim domaćih i stranih stručnjaka iz područja vatrogasnih i spasilačkih službi. Kao aktivni čimbenici integralnog sustava civilne zaštite u svojim sredinama, isti dijele zajednički interes za korištenjem naprednih tehnologija s ciljem razvoja vatrogasnih i drugih srodnih organizacija.

Potencijalni korisnici projekta su:

  • pripadnici vatrogasnih i spasilačkih službi,
  • proizvođači i distributeri specijalizirane opreme,
  • obrazovne ustanove,
  • ostale zainteresirane grupacije i pojedinci.

 

Kako se uključiti?

Portal je osmišljen kao user-friendly okruženje u kojem svaka organizacija putem svojih vlastitih novinara (članova, dužnosnika, trećih osoba) na vrlo jednostavan način objavljuje vijesti ili zanimljivosti o svom radu. Dakle, nije potrebna dostava materijala (tekstova, slika, dokumenata i sl.) uredništvu portala, već se vlastiti sadržaji vrlo jednostavno samostalno mogu unijeti u portal. Uredništvo portala ima obvezu bili na usluzi na 24/7 bazi radi promptne provjere nedavno unijetih sadržaja te odobravanja objave istih u odgovarajućem dijelu portala vatrogastvo.hr.

Prvi korak je registracija korisnika odnosno “novinara” u okviru ovog portala. Putem registracije definiraju se pripadnost i prava te obaveze korisnika. Nakon tog postupka spremni ste objaviti svoju prvu vijest!

.

Vlasnik portala

Udruga za promicanje sigurnosti, ekologije i zdravog života
Vatroslava Lisinskog 6, 42000 Varaždin
OIB: 49222042599
IBAN: HR4724020061100795146

.

Glavni i odgovorni urednik
Stjepan Kovaček, dipl. ing.
GSM: +385 (0)91 112 0008
e-mail: urednik@vatrogastvo.hr

Uredništvo