Pridružite nam se i postanite novinar u par klikova!

Portal vatrogastvo.hr poziva sve zainteresirane koji žele postati novinari – dopisnici da nam se jave!

Portal vatrogastvo.hr prati djelovanje vatrogastva i drugih žurnih službi ne samo u Republici Hrvatskoj, već i na globalnoj razini, želeći prije svega podići informiranost o događanjima u struci, odnosno djelujući s ciljem podizanja znanja naših čitatelja. Broj posjeta na dnevnoj razini strelovito nam raste, a time i potreba za objavom sve veće količine zanimljivog i poučnog sadržaja!

Ako mislite da imate volje i dara za pisanje, želite pomoći u izradi kvalitetnog sadržaja ili naučiti nešto novo tako da počnete pisati i sudjelovati u izradi što kvalitetnijeg sadržaja na vatrogastvo.hr, a samim time s vremenom unaprijediti i sebe i svoje pisanje, slobodno nam se javite!

Suradnici-novinari na portalu vatrogastvo.hr rade isključivo na volonterskoj bazi i samim time ne ostvaruju nikakvu financijsku dobit. Sva eventualna dobit od potencijalnih sponzora i oglašivača na portalu ulaže se u hosting i razvoj portala.

Ne tražimo samo određeni profil osoba, već nam je interes našim djelovanjem pokriti sva zemljopisna područja.  Od vas očekujemo samo da budete pismeni, da niste vulgarni, da nema vrijeđanja, da ne popularizirate senzacionalizam, ogovaranja ili sumnjive izvore podataka. Nije bitna vaša dob, spol, vjera, porijeklo, obrazovanje, već samo dobra volja i želja za dijeljenjem znanja i informacija.

Ako ste se pronašli u tekstu, slažete se s pročitanim i želite pisati za vatrogastvo.hr, slobodno nam se javite na urednik@vatrogastvo.hr ili direktno dostavite Zahtjev za dobivanje novinarskog statusa u okviru portala “vatrogastvo.hr”.

 

Zašto bi me ovo interesiralo?

U vrijeme kada se računalna pismenost predstavlja kao jedan od preduvjeta za kandidiranje na tržištu rada, a vi se pokažete kao netko sa smislom za pisanja na kog se može računati, onda postoji i mogućnost stvaranja komparativne prednosti te razvoja osobnog potencijala.

Nadalje, članci koje objavljujemo uglavnom su stručne tematike i možda je upravo netko od vas spreman podijeliti dobar tekst, priču, osobni uspjeh, uspjeh osobe koju poznajete ili skrenuti pozornost na problematiku iz svoje sredine te tako potaknuti interes šire javnosti ili početak rješavanja poteškoća!

 .

Koji su moji prvi koraci?

Postupak dobivanja prilike da postanete novinar je vrlo jednostavan i brz, a opisati ga možemo u 5 koraka:

  1. Skinuti na vaše računalo Zahtjev za dobivanje novinarskog statusa u okviru portala “vatrogastvo.hr”.
  2. Popuniti spomenuti Zahtjev, ovjeriti ga svojim vlastoručnim potpisom te vlastoručnim potpisom i pečatom od strane odgovorne osobe u organizaciji koju predstavljate (vatrogasna zajednica, DVD, vatrogasna postrojba, druga pravna osoba iz spektra žurnih službi, tvrtka, druga udruga i sl.).
  3. Skenirati popunjen i ovjeren Zahtjev te ga dostaviti e-mailom na urednik@vatrogastvo.hr.
  4. Pročitati detaljno Pravila za novinare na portalu vatrogastvo.hr te Upute za korištenje WordPressa na vatrogastvo.hr.
  5. Ukoliko se slažete sa spomenutim Pravilima te ste proučili spomenutu Uputu, a vjerojatno se u Vašem e-mail sandučiću već nalaze pristupni podaci za naš portal – spremni ste za vašu prvu objavu!

Radujemo se suradnji!

Vaše vatrogastvo.hr

print