Darko Majhen i dalje predsjednik Vatrogasne zajednice općine Cestica

Redovita, 25. po redu sjednica Vatrogasne zajednice općine Cestica ove je godine održana u petak, 10. ožujka 2017. godine s početkom u 18 sati. Nakon hrvatske i vatrogasne himne predsjednik Zajednice Darko Majhen pozvao je prisutne da minutom šutnje odaju počast preminulom kolegi Antonu Fajferu, predsjedniku Vatrogasnog saveza Kočevje, te ostalim umrlim vatrogascima i poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu.

Sjednici Skupštine koja je ove godine bila izborna prisustvovali su i brojni gosti, od predstavnika cestičkih udruga do gostiju iz susjednih Zajednica, iz Općine Petrijanec i Vinica, a sjednici je u ime Vatrogasne zajednice Varaždinske županije bio prisutan potpredsjednik, dr. sc. Tomislav Bogović. Zbog iznenadne smrti predsjednika ove se godine nisu mogli odazvati prijatelji iz Kočevja, a došli su predstavnici Regionalne vatrogasne zajednica Ptuj i Vatrogasne zajednice Ormož te predstavnici PGD Zavrč, iz susjedne istoimene slovenske Općine. Sjednici je prisustvovao i načelnik općine Cestica Mirko Korotaj i zamjenik mu Žarko Rodeš, kao i općinski vijećnici, a bio je prisutan Antun Knezoci, počasni, i prvi predsjednik Vatrogasne zajednice općine Cestica osnovane 1993. godine.

Jednoglasno je prihvaćen predloženi dnevni red, a i radno voditeljstvo kojem je predsjedao Franc Težak. U sastavu voditeljstva još su bili Marijan Horvatić i Danijel Korotaj, zapisnik je i ovaj puta vodio tajnik Mladen Šćuric koji je podnio opširno izvješće o radu Zajednice u proteklom mandatnom razdoblju i protekloj godini. Istaknuo je da se u proteklom mandatnom razdoblju iz proračuna Općine Cestice za opremu uložilo 1.235.731,60 kuna, a naglasio je da na tom području djeluje šest vatrogasnih društava koja u svojim  redovima okupljaju 1085 članova među kojima je 312 žena iznad 18 godina i 171 član starosti od 6 do 16 godina.

Za predsjednika Vatrogasne zajednice u slijedećem mandatnom razdoblju, 2017. – 2021. godine izabran je ponovno Darko Majhen iz DVD-a Gornje Vratno, zamjenik će mu biti Danijel Korotaj iz DVD-a Babinec, a zapovjednikom i dalje ostaje Milenko Biškup iz DVD-a Lovrečan Dubrava. Uz spomenute u Predsjedništvo koje čine i članovi DVD-a Gradišće, Križovljan Cestice i Virja Križovljanskog izabrani su još Lovro i Zvezdan Korotaj, Franc Težak, Luka Prikratki, Ivan Kralj, Marijan Vočanec, Mario Majhen, Marijan Horvatić, Stjepan Talan, Valentino Vočanec, Danijel Korotaj, Mario Vnuk, Damir Bednjanić, Stanko Težak, Miljenko Kokot i Tomica Hrženjak. Uz zapovjednika VZO Cestica u Zapovjedništvo su još izabrani Zvezdan i Lovro Korotaj, Matija Dregarić, Mario Majhen, Goran Dregarić, Stjepan Talan, Tomislav Martan, Mario Vnuk, Roman Ivančov i Antun i Miljenko Kokot. Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Slavko Talan, a ostali članovi su Antonio Majer, Mirko Domjan, Tomislav Lazar i kao predstavnik Općine Cestica.

Odlukom Skupštine Zajednicu će zastupati predsjednik Darko Majhen, a uz njega u tijelima Vatrogasne zajednice Varaždinske županije biti će još zapovjednik Milenko Biškup i zamjenik Danijel Korotaj.

U radnom dijelu sjednice jednoglasno je donesen i plan rada i financijski plan za tekuću godinu, a usvojena je i odluka po kojoj Skupština daje ovlaštenje Predsjedništvu za donošenje izmjena i dopuna plana rada i financijskog plana za tekuću i slijedeću kalendarsku godinu.

Čestitke na dosadašnjem radu i novoizabranom rukovodstvu u ime Vatrogasne zajednice Varaždinske županije uputio je dr. sc. Tomislav Bogović, a zahvalnost na dosadašnjoj suradnji sa željom za  njezinim nastavkom izrekao je i Robert Kovačić, predsjednik VZO Vinica. Na dobroj suradnji u ime slovenskih vatrogasaca zahvalio je Dejan Jurkovič iz Vatrogasne zajednice Ormož, a u ime Općine Cestica čestitke na dobrim rezultatima uputio je i načelnik Mirko Korotaj koji je naglasio da će Općina Cestica i dalje pomagati rad vatrogasnih društava i zajednice.

 

Franjo Talan

print