DVD Zakorenje sedmi put održao Dane otvorenih vrata kako bi motivirali djecu da se priključe DVD-u

 

Dana 14.05.2019. u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zakorenje održana je edukacija za djecu u sklopu dana otvorenih vrata, a koje ovo Društvo organizira već sedmu godinu zaredom s ciljem motivacije djece da se priključe u DVD-u.

I ove godine vatrogasci iz Zakorenja ugostili su učenike Osnovne škole Dragutina Lermana iz Brestovca i područnih škola iz Zakorenja i Ivandola. Na samome početku učenike i učitelje ispred DVD-a Zakorenje pozdravio je predsjednik DVD-a Slavko Lončarević, zahvalivši se u ime domaćina na dolasku i izrazivši želju da se učenici priključe u Društvo. Pozdrav je nazočnima uputio i zapovjednik vatrogasnog centra Općine Brestovac Alen Ugrin.

Prezentaciju o tome kako postupiti u slučaji nesreće, te koji su važni brojevi u slučaju iste, kao i o radu s djecom u vatrogastvu održali su tajnik Društva Matej Lončarević i zapovjednik VC Brestovac Alen Ugrin. Nakon toga učenici su razgledali vatrogasni dom, vozila i opremu te na kraju su se svi zajedno družili uz sokove, slatkiše i grickalice.

DVD Zakorenje ima vrlo uspješnu tradiciju rada s djecom i mladeži, koji nastupaju na vatrogasnim natjecanjima i kupovima, ostvarujući dobre rezultate, a tome svjedoči mnoštvo pehara i medalja koje krase prostorije vatrogasnog doma.

 

DVD Zakorenje

print