GLOGOVAC: Održana redovna izvještajna godišnja sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice Koprivničko–križevačke županije

 

Jučer, 06. lipnja 2019. godine u društvenom domu u Glogovcu održana je redovna izvještajna godišnja sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice Koprivničko–križevačke županije.
Članice Udruge žena Glogovac dočekale su delegate i goste iz naše, a i okolnih županija te ih počastile svojim ”goričkim doručkom”. Tako su se na stolu našle domaće delicije – kobasice, špek, prgice, kruh od koprive i bučinog brašna, domaćih kolača-prhkih, diganaca i klipića, te domaćeg vina i likera od aronije, oraha, višnje, pelina, kruške. Članice su predstavile i svoju odjeću koje su nosile njihove bake prije stotinjak godina.

Skupštinu je otvorio zamjenik predsjednika VZ Koprivničko-križevačke županije Vladimir Piškor koji je na početku pozdravio članove Skupštine i goste  među kojima Glavnog vatrogasnog zapovjednika RH Slavka Tucakovića, zamjenika župana  Koprivničko-križevačke  županije Ratimira Ljubića i referenta za poslove zaštite i spašavanja Krešimira Škvorca, načelnika Općine Koprivnički Bregi  Maria Hudića, predsjednicu VZO Hlebine-Koprivnički Bregi Maju Solina, inspektora za vatrogastvo Stjepana Lončara,  direktora tvrtke Vatropromet Nenada Radojčića. Posebno je pozdravio dobitnike visokih vatrogasnih priznanja Marjana Vučetića, Josipa Zagorca i Stjepana Varmužu  te Udrugu žena Glogovac i članove DVD-a Glogovac, koji su pomogli u organizaciji sjednice Skupštine. Skupštini su također nazočili predstavnici susjednih vatrogasnih zajednica županija iz Međimurske županije zamjenik predsjednika Andreas Lisjak, Krapinsko-zagorske predsjednik Stjepan Skuliber, Varaždinske županije zamjenik predsjednika Saša Lenček i tajnik Zvonko Videc, Sisačko-moslavačke županije predsjednik Mijo Brlečić, Virovitičko-podravske županije predsjednik Željko Palković i član Zapovjedništva Zdravko Fras te Bjelovarsko-bilogorske županije zapovjednik Željko Mesec.

Izvješće o radu VZ naše županije prezentirao je zapovjednik Zvonimir  Habijan, pobrojavši mnogobrojne aktivnosti, od preventivnih, požarnih i tehničkih intervencija, redovnih i izvanredne dislokacije na priobalju. U prezentaciji se osvrnuo i na rad s natjecateljskim ekipama djece i mladeži, organiziranim natjecanjima u županiji i državnom natjecanju u Zadru gdje su naši natjecatelji zabilježili zapažene rezultate. Aktivnosti vezane za osposobljavanje vatrogasaca za vatrogasna zvanja i specijalnosti, gdje je ukupno osposobljeno 679 vatrogasaca. U narednim zadacima posebno je istakao daljnje unapređivanje sustava UVI i implementaciju istog u poboljšanje operativnog djelovanja vatrogasnog sustava u županiji.

Izvješće Nadzornog odbora podnio je predsjednik Nikola Sočev, koji je naglasio da je Vatrogasna zajednica Koprivničko-križevačke županije  djelovala sukladno važećim propisima. Predsjednica verifikacijskog povjerenstva Marijanka Đođ izvijestila je članove Skupštine da je nazočan natpolovičan broj delegata te da su sve donesene odluke pravovaljane. Sva izvješća jednoglasno su usvojena.

Na kraju sjednice, nazočnima su se obratili u ime županije Koprivničko-križevačke zamjenik župana  Ratimir Ljubić, ispred delegacija svih županijskih vatrogasnih zajednica obratio se Mijo Brlečić, predsjednik  VZ Sisačko-moslavačke županije, Glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković, direktor tvrtke Vatropromet Nenad Radojčić, koji je ujedno domaćina DVD Glogovac darivao prigodnim darovima za njihova najmlađe vatrogasce, i na kraju u ime domaćina sve je srdačno pozdravila predsjednica Maja Solina.

Svi govornici pohvalno su govorili o radu Zajednice u 2018. godini i zaželjeli vatrogascima naše županije puno uspjeha u radu tokom narednog perioda. Na kraju Skupštine predsjedavajući se svima zahvalio na dolasku i pozvao sve članove i drage nam goste na zajedničko druženje.

 

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović

print