HEREŠIN: Najmlađi DVD u sjeverozapadnoj Hrvatskoj održao svoju 1. izvještajnu sjednicu Skupštine

Podsjetimo, najmlađe Dobrovoljno vatrogasno društvo Herešin,  koje djeluje u sklopu Vatrogasne zajednice Grada Koprivnice, osnovano je u studenome prošle, 2017. godine. U subotu, 3.ožujka, Društvo je održalo svoju 1. izvještajnu sjednicu Skupštine. Predsjednik društva Josip Lončarić, otvorio je sjednicu pozdravnim govorom, te je nakon intoniranja hrvatske i vatrogasne himne pozvao sve nazočne da minutom šutnje odaju počast svim preminulim vatrogascima i braniteljima.

Iz izvještaja o radu za 2017. godinu moglo se čuti kako su članovi Društva ozbiljno prionuli svojim obavezama i do kraja godine prikupili svu zakonom propisanu dokumentaciju za rad istog. Aktivnim sudjelovanjem u društvenom životu svoga mjesta i druženju s mještanima Herešina prikupili su zasad nešto više od 50 članova, od kojih je  njih 25  odmah početkom tekuće 2018. godine krenulo i na osposobljavanje za zvanje “vatrogasac”. Upravo 3. ožujka 2018. članovi Društva završili su s predavanjima na spomenutom osposobljavanju te je pred njima izlazak na ispit.

“Čestitam Vam na osnutku DVD-a Herešin, kao 11-tog člana naše Vatrogasne zajednice grada Koprivnice. Tradicija vatrogastva u našem gradu stara je 140 godina. Svako naše mjesto koje ima nogometni klub, udrugu žena i DVD ima i društveni život, tamo mjesto živi, tamo su manifestacije, događanja i druženja naših ljudi. Krenuli ste na dug i ozbiljan put. Želim Vam puno sreće i uspješnu plovidbu brodom u koji ste se ukrcali”, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

VZG Koprivnica do sada je ovo mlado Društvo, kao i ostale članice, opremila informatičkom opremom i 10 radnih odora, a do 5. mjeseca Društvo će dobiti još 10 svečanih odora, nakon položenog ispita. Deset članova sa stečenim zvanjem uputit će se na liječnički pregled kako bi bili raspoloživi za buduće intervencije.

“Ono što krasi nas vatrogasce i vatrogasna društva ste vi, oni koji ste spremni u svakom trenutku izaći i pomoći svojim sugrađanima!”, s ponosom je završio svoje obraćanje predsjednik Vatrogasne zajednice grada Koprivnice Ivan Golubić.

U ime Koprivničko-križevačke županije svim nazočnima obratio se izaslanik župana Krešimir Škvorc. U ime JVP-a Koprivnica nazočnima se obratio Željko Cvrtila, koji je uz riječi pohvale za polaznike tečaja Društvu poželio sreću u budućem radu.

Zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec izrazila je svoje zadovoljstvo što je tako mlado društvo u tako kratkom vremenu uspjelo okupiti toliko članova. “Nisam sigurna u kojem našem dobrovoljnom društvu ima toliko mladih članova. Po odazivu predstavnika DVD-a koji su večeras napunili dom u Herešinu vidim da ste se dobro uklopili u vatrogasnu obitelj što me jako raduje. Zbog svega toga moram Vam priznati, mnogo puta u životu bila sam kuma, no  ovo kumstvo zastavi DVD-a Herešin posebno me veseli.”

Rad društva podupire uz VZG Koprivnica i sam Grad Koprivnica, koji je članovima za potrebe rada osigurao prostor.

Krešimir Juratović

print