HRŽENICA: „Kup DVD-a Hrženica 2018“ okupio 500-njak natjecatelja iz sjeverozapadne Hrvatske

 

U subotu 18. 8. 2018. godine u Hrženici je održano tradicionalno vatrogasno natjecanje pod nazivom „Kup DVD-a Hrženica 2018“ koje DVD Hrženica organizira neprekidno posljednjih 11 godina. Na samom natjecanju nastupilo je 48 natjecateljskih desetina, s ukupno više od 500 sudionika podijeljenih u 6 kategorija.

Ove godine ovo natjecanje ima i dodatnu težinu, s obzirom da se postignuti rezultati ubrajaju u prvi Kup Vatrogasne zajednice Varaždinske županije za mladež i podmladak, koji je ove godine pokrenut kao pilot projekt od strane iste. Spomenimo kako su tijekom godine održana još 3 natjecanja čiji rezultati se ubrajaju u spomenuti županijski kup, a to su natjecanja organizirana u Novom Marofu, Gornjem Kučanu i Donjoj Voći. Spomenuta četiri natjecanja, kao i vatrogasne organizacije koje ih organiziraju već dugi niz godina okupljaju velik broj odjeljenja vatrogasnog podmlatka od 6-12 godina i mladeži od 12-16 godina te je upravo iz tog razloga organizacija županijskog natjecanja povjerena vatrogasnim organizacijama koje vrlo uspješno rade s mladim naraštajima.

U kategoriji pomlatka u dobi 6-12 godina koji se natječu u vježbi s brentačama, nastupilo je ukupno 25 odjeljenja. U ženskoj kategoriji prvo mjesto osvojile su djevojčice iz DVD-a Komarnica Ludbreška ispred članica DVD-a Novi Marof i DVD-a Donji Mihaljevec. U muškoj kategoriji prvo mjesto osvojili su članovi DVD-a Karlovec Ludbreški ispred članova DVD-a Martijanec i DVD-a Gornji Kučan.

U kategoriji mladeži u dobi 12-16 godina koji se natječu na stazi sa preprekama, sudjelovalo je ukupno 15 odjeljenja. Prvo mjesto u ženskoj kategoriji osvojile su članice DVD-a Karlovec Ludbreški ispred članica DVD-a Koprivnica i DVD-a Donja Voća. U muškoj kategoriji prvo mjesto osvojili su članovi DVD-a Novi Marof ispred članova DVD-a Remetinec i DVD-a Hrženica.

U kategoriji seniora nastupilo je 8 odjeljenja. U ženskoj kategoriji prvo mjesto osvojile su članice DVD-a Sigetec Ludbreški ispred članica DVD-a Sveti Đurđ, dok su u muškoj kategoriji prvo mjesto i prijelazni pehar Kupa DVD-a Hrženica osvojili članovi DVD-a Struga ispred DVD-a Šemovec i DVD-a Ludbreg.

Tijekom proglašenja rezultata natjecateljima su se obratili i gosti predvođeni Josipom Janyem, načelnikom Općine Sveti Đurđ, koji je u prigodnom govoru pohvalio organizaciju ovako velikog natjecanja te vrlo dobru suradnju sa svim vatrogasnim organizacijama na području Općine Sveti Đurđ.

Prisutnima se obratio i Zlatko Orsag, glavni sudac na natjecanju mladeži, koji je u svom govoru pohvalio nastupe odjeljenja mladeži te zaželio puno uspjeha na predstojećem državnom natjecanju mladeži koje će se održati 29. 9. 2018. godine u Zadru.

Kontrolor natjecanja Krunoslav Turković, ujedno i predsjednik VZO Sveti Đurđ, izrazio je zadovoljstvo radom sudačkih ekipa koji su svoj posao odradili bez bilo kakvih prigovora natjecateljskih odjeljenja. Spomenimo kako su na ovom natjecanju sudačku ekipu činili suci s područja VZO Sveti Đurđ, odnosno Krunoslav Turković, Kristijan Šantavec, Kristijan Juričan, svi iz DVD-a Karlovec Ludbreški, zajedno sa sucima iz DVD-a Hrženica, Stjepanom Kovačekom, Mirkom Stančinom, Goranom Čanakijem i Ivanom Debelecom, uz pojačanje od strane već spomenutog Zlatka Orsaga iz DVD-a Vularija, iskusnog suca s međunarodnom sudačkom licencom.

Prisutnima se također obratio i Zvonko Videc, tajnik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, koji je u svom govoru spomenuo kako će proglašenje pobjednika u okviru Kupa Vatrogasne zajednice Varaždinske županije biti održano tijekom rujna uz zajedničko druženje ekipa mladeži i podmlatka.

Na kraju se prisutnima obratio i Stjepan Kovaček, zapovjednik VZO Sveti Đurđ, koji je izrazio zadovoljstvo organizacijom samog natjecanja, unatoč slabijem odazivu seniorskih odjeljenja, najavivši ujedno i regionalno natjecanje vatrogasaca ludbreške regije koje će biti održano u nedjelju 26. 08. 2018. u organizaciji DVD-a Ludbreg.

Rezultati “Kupa DVD-a Hrženica 2018”

Ivan Debelec, mag. ing. el.
Fotografije: Dražen Krušec

print