KOPRIVNICA: Delegacija vatrogasnih dužnosnika iz Kraljevine Norveške posjetila JVP i DVD Koprivnicu

 

U okviru međunarodnog projekta „Vatrogasci u podizanju pripravnosti i svijesti u području prometne sigurnosti“, u sklopu kojeg su partneri Hrvatska vatrogasna zajednica i CTIF Norway, Hrvatsku su posjetili norveški vatrogasci.

Tijekom radnog posjeta Hrvatskoj, gosti iz Norveške, u pratnji načelnika Sektora za vatrogastvo HVZ-a Maria Starčevića i zapovjednika VZŽ Zvonimira Habijana, posjetili su u srijedu 7. prosinca 2022. godine Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Koprivnice gdje ih je dočekala zapovjednica Jasminka Jakupec. Zapovjednica Jakupec i djelatnici koprivničke JVP,  upoznali su goste s opremom, vozilima i ustrojem profesionalne postrojbe.
Nakon JVP, gosti su posjetili Dobrovoljno vatrogasno društvo  Koprivnicu, gdje ih je dočekao predsjednik Nikola Sočev s članovima Društva. Sočev je goste upoznao s ustrojem DVD-a Koprivnica i ustrojem dobrovoljnog vatrogastva u Koprivnici. Norveški vatrogasci s posebnom su pažnjom pratili vježbu pomlatka DVD-a.

U norveškoj delegaciji bili su Rune Toverud, zapovjednik profesionalne vatrogasne postrojbe grad Kongsberg, Ole Hansen, dopredsjednik Vatrogasne zajednice vatrogasnih i spasilačkih službi (CTIF) i predsjednik CTIF Norveška te Heidi Løfquist, predstavnica Uprave za Civilnu zaštitu Norveške, Sektora za vatrogastvo.

 

 

tekst/foto
Krešimir Juratović

print