KOPRIVNICA: Održana 70. redovna izvještajna sjednica Skupštine VZG Koprivnica

 

Vatrogasna zajednica grada Koprivnice,  u utorak,  14. lipnja, održala je svoju 70. redovnu izvještajnu sjednicu Skupštine. Predsjednik VZG-e Ivan Golubić otvorio je sjednicu te je nakon intoniranja hrvatske i vatrogasne himne pozvao sve nazočne da minutom šutnje odaju počast svim preminulim vatrogascima i braniteljima Lijepe naše. Pozdravio je nazočne članove Skupštine, kao i  goste: zamjenicu gradonačelnika i načelnicu Stožera civilne zaštite Grada Koprivnice, Kseniju Ostriž i pročelnika Službe ureda gradonačelnika, Daria Jembreka.

Nakon prihvaćanja dnevnog reda, sjednicu je dalje vodio predsjednik radnog voditeljstva Željko Cvrtila. Izvješće Verifikacijske komisije podnio je Zoran Zagorščak, iz kojeg je bilo vidljivo da je na sjednici nazočno više od polovine članova Skupštine te da su sve donešene odluke pravovaljane.

Iz izvješća o radu VZG-a koje je podnio zapovjednik Hrvoje Blažeković,  vidljivo je da su vatrogasci tijekom 2021. godine bili veoma aktivni na mnogim područjima, odradivši mnoštvo raznolikih aktivnosti. U moru aktivnosti, napominjemo aktivnosti vezane za Covid-19, 0sposobljavanja i usavršavanja, nabavu neophodne oprema i vozila, realizaciju vatrogasnih vježbi, sudjelovanje djece u vatrogasnom Kampu u Fažani, suradnju s vatrogascima iz Hrvatske i drugih država, prikupljanje humanitarne pomoći za dobrovoljna vatrogasna društva s područja Sisačko-moslavačke županije, demontažu preko 200 dimnjaka s koprivničkih krovova…

Veoma iscrpno izvješće o financijskom poslovanju za 2021. godinu podnijela je tajnica i blagajnica VZG-a Ines Štefanić. Izvješće Nadzornog odbora podnio je predsjednik tog tijela Darko Jurković, koji je istaknuo da tijekom kontrole poslovanja VZG-a nisu uočene  nepravilnosti u radu. Članovi skupštine jednoglasno su prihvatili sva izvješća.

Zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž zahvalila se svim vatrogascima na svemu što rade za dobrobit građana kako Grada Koprivnice tako i šire diljem Lijepe Hrvatske tijekom redovnih i izvanrednih dislokacija, istaknuvši  veliku važnost vatrogastva i vatrogasaca za grad u cjelini.
Svi mi koji vodimo naš grad, svjesni smo da bez educiranih i dobro opremljenih vatrogasaca ne bi bili kvalitetno realizirani svi poslovi koje radite, naš grad je uz Vas, uvijek smo pomagali vatrogastvo i nadalje smo vam na raspolaganju poradi pružanja svekolike pomoći – rekla je Ksenija Ostriž.

Na kraju sjednice Skupštine, predsjednik Ivan Golubić  još se jednom zahvalio svima na dolasku te na pomoći i podršci koju VZG ima od Grada Koprivnice.

 

Tekst/fotografije
Krešimir Juratović
Tajnik DVD-a Koprivnica

print