KOPRIVNICA: Održani ispiti za vatrogasne suce

U organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice i Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije, uz domaćinstvo DVD-a Koprivnica, održani su ispiti za vatrogasne suce.
Sve nazočne pozdravili su predsjednik ispitnog Povjerenstva Nedeljko Vukalović, član povjerenstva Mladen Kanižaj, predsjednik VZ Koprivničko-križevačke županije Goran Matoničkin i zapovjednik VZ Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan.

Kandidati su ispitima pristupili nakon održana 2 pripremna seminara te postigli iznimno dobar uspjeh s obzirom na prolaznost u ostalim županijama.
Seminare su vodili Antun Petric (18. veljače 2018.) i Mladen Kanižaj (25. veljače 2018.). Prvi ispit održan je 8. ožujka 2018. i to za dosadašnje vatrogasne suce. Tom prilikom licencu su obnovila 23 suca iz Koprivničko-križevačke županije i jedan sudac iz Varaždinske županije. Svi dosadašnji suci obnovili su licence za odrasle kao i za podmladak i mladež.

Drugi ispit održan je 11. ožujka 2018., kao ispit za jednog dosadašnjeg suca i 17 kandidata za nove suce iz Koprivničko-križevačke, Zagrebačke i Varaždinske županije. Dosadašnji sudac uspješno je obnovio licencu za odrasle kao i za podmladak i mladež. Od 17 kandidata za nove suce, njih 10 iz Koprivničko-križevačke županije uspješno je položilo ispit za odrasle kao i za podmladak te mladež.

Nezaobilazan čimbenik samih vatrogasnih natjecanja svakako su i suci koji dijele pravdu, stoga valja napomenuti da od danas imamo 33 vatrogasna suca s područja cijele Koprivničko-križevačke županije.

Ispitno povjerenstvo su činili članovi Povjerenstva za natjecanja Hrvatske vatrogasne zajednice u sastavu: Nedeljko Vukalović – predsjednik, Mladen Kanižaj – član, Zdravko Filipaj – član (8. ožujka 2018.), Mijo Brlečić –  član (11. ožujka 2018.), Tomislav Horvat – zapisničar.

Svi kandidati koji su nisu zadovoljili na ispitima imat će priliku za ponavljanje ispita veoma brzo, najvjerojatnije tokom travnja 2018. godine.

U nastavku pogledajte i našu foto galeriju s predmetnih ispita za vatrogasne suce.

Krešimir Juratović

print