Kultni američki “Backdraft” i priča o hrabrim vatrogascima Chicaga dobiva svoj nastavak!

Informacije govore da je Universal Pictures spreman za početak snimanja nastavka popularnog filma “Backdraft” (u Hrvatskoj nespretno prevedenog kao “Vatrene kacige”), a nedavno je određen i redatelj.

MovieWeb izvještava kako nastavak filma iz 1991. godine, u kojem naslovnu ulogu ima Kurt Russell, nosi radni naziv “Backdraft II”, a redatelj Gonzalo Lopez-Gallego će imati redateljsku palicu. William Baldwin, koji je igrao Briana McCaffreya u prvom filmu, ponoviti će ulogu o ovom nastavku priče o čikaškim vatrogascima.

Glasine govore da će Universal Pictures ostati vjeran izvornom filmu s prvotnim likovima i referencama, a priča se da je scenarij usredotočen na Seana, sada već odraslog sina Stephena “Bull” McCaffreya, koji kao protupožarni istražitelj u Vatrogasnoj postrojbi Chicaga nema baš najbolje odnose sa svojim stricem Brianom.

Antagonisti ili “bad guys” u filmu će biti skupina agenata koji podmeću požare kako bi odvratili snage reda od svoje misije krijumčarenja rakete iz inozemstva u SAD.

Iz Universal Picturesa se doznaje kako snimanje započinje sljedećeg mjeseca u Rumunjskoj i Torontu.

firerescue1.com

print