MARTIJANEC: Svečana sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice općine Martijanec

Dana 14. 04. 2018. godine u Martijancu je na simboličan način održana svečana sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice općine Martijanec, povodom 25 godina rada vatrogasne zajednice.

Naime, točno na dan 14. 04. 1993. godine osnovana je Vatrogasna zajednica općine Martijanec. Na samoj svečanoj sjednici bili su prisutni dopredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice i predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Varaždinske Toplice Milan Čolja, predsjednik Vatrogasne zajednice općine Trnovec Bartolovečki Zdravko Jagec i zapovjednik Vatrogasne zajednice općine Trnovec Bartolovečki Dragutin Cecelja.

Svečanu sjednicu vodio je predsjednik Vatrogasne zajednice općine Martijanec Saša Lenček koji je podnio izvještaj o radu za 2017. godinu kao i osvrt na proteklih 25 godina rada vatrogastva u Općini Martijanec. Bili su spomenuti najznačajniji događaji koji su obilježili rad Vatrogasne zajednice općine Martijanec. Za napomenuti je da danas sva društva na području Općine Martijanec posjeduju vatrogasna vozila i svu potrebnu opremu, ponosni su na 645 člana vatrogasne zajednice, od čega 109 operativnih vatrogasaca i posebno ponosni na 6 desetina djece od 6-12 godina i 1 desetinu vatrogasne mladeži, koje sudjeluju po vatrogasnim takmičenjima.

Na kraju svečane sjednice uručena su priznanja odnosno zahvale osnivačima Vatrogasne zajednice općine Martijanec, prvom predsjedniku Zvonimiru Sučiću i prvom zapovjedniku Ivanu Puklavcu.

VZO Martijanec

print