Najbolji vatrogasci na prijemu u Zagrebačkoj županiji

Na 7. državnom natjecanju vatrogasaca Republike Hrvatske, održanom početkom listopada u Puli, natjecateljske ekipe Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije osvojile su izvanredne rezultate. Tim povodom za vatrogasce je održan prijem u Zagrebačkoj županiji na kojem su bili i naši vatrogasci zajedno sa zapovjednikom Vatrogasne zajednice grada Velike Gorice Borisom Turanom.

Predstavnike vatrogasnih društava, čije ekipe odlaze na Olimpijadu, primio je župan Stjepan Kožić. Čestitao im je na postignutom uspjehu i rekao da su vatrogasci uvijek spremni odazvati se svakom pozivu.

-Vaši rezultati, i kroz natjecanja i kroz svakodnevni život, govore da stanovništvo može biti sigurno u slučaju bilo kakve potrebe- rekao je župan Kožić. Najavio je da se proračunska sredstva namijenjena aktivnostima vatrogasaca neće smanjivati ni u 2017. godini.

U muškoj „A“ kategoriji, natjecateljsko odjeljenje DVD-a Razljev (općina Križ) osvojilo je prvo mjesto, natjecateljsko odjeljenje DVD-a Andrilovec (Dugo Selo) drugo, a odjeljenje DVD-a Paukovec (Sveti Ivan Zelina) treće mjesto. Najbolji su bili i natjecatelji Javne vatrogasne postaje Ivanić-Grada u „A“ kategoriji profesionalnih vatrogasaca. U „A“ kategoriji žena natjecateljska ekipa DVD-a Ribnica osvojila je drugo mjesto. Sve ove ekipe izborile su pravo nastupa na Međunarodnoj vatrogasnoj olimpijadi u srpnju 2017. u Austriji.

00prijem-zz3

1/3 hrvatskih predstavnika na Olimpijadi bit će iz Zagrebačke županije

Na državnom natjecanju, održanom u organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice, sudjelovalo je 221 natjecateljsko odjeljenje, od čega iz Zagrebačke županije njih 19. Uz ekipe koje su trijumfirale, sudjelovale su i ekipe dobrovoljnih vatrogasnih društava Bobovec, Deanovec, Otok Samoborski i Petrovina u muškoj „A“ kategoriji, Bregana, Ribnica i Volavje u muškoj „B“ kategoriji, Ivanić-Grad i Zaprešić u ženskoj „A“ kategoriji te Mala Hrastilnica, Johovec, Ribnica, Staro Čiče i Turopolje u ženskoj „B“ kategoriji.

-Od ukupno 16 ekipa iz RH koje odlaze na Vatrogasnu olimpijadu, pet ih je iz Zagrebačke županije. To pokazuje koliko ti ljudi vrijede, koliko ‘daju sebe’, ali i koliko Županija drži do njih- rekao je Stjepan Ptiček, predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije.

00prijem-zz2

izvor: vgdanas

print