Održan “10. Mokri kupa Kunovca”

U nedjelju, 25. kolovoza 2019. godine u Kunovcu je po deseti put održano tradicionalno vatrogasno natjecanje za sve dobne skupine pod nazivom ”Mokri kup Kunovca”.

Natjecanju su pristupila 32 odjeljenja iz Koprivničko-križevačke županije, Krapinsko-zagorske i Varaždinske županije. Jedan dio natjecanja održan je na školskom igralištu – vježba s VMŠ uz  upotrebu vode i vježba pomlatka, dok je drugi dio održan na igralištu Nogometnog kluba Bratstvo – vježba mladeži u muškoj i ženskoj kategoriji.

Vatrogasni pomladak je izvodio 2 vježbe s brentačama, mladež 2 vježbe s preprekama, a vatrogasna odjeljenja DVD-a bez obzira na dob izvodila su 2 vježbe  „3/1A“ s upotrebom vode. Sve vježbe su se izvodile prema pravilniku Hrvatske vatrogasne zajednice, a bodovala se bolja vježba.

Broj odjeljenja po kategorijama bio je sljedeći: pomladak M – 14 odjeljenja, pomladak Ž – 7 odjeljenja, mladež M – 7 odjeljenja, mladež Ž – 1 odjeljenje, vatrogasna odjeljenje za mokru vježbu s VMŠ M – 2 odjeljenja, vatrogasna odjeljenja za mokru vježbu s VMŠ Ž – 1 odjeljenje.

Pored gore navedena 32 odjeljenja, na natjecanju su izvan konkurencije nastupila  i dva odjeljenja DVD-a Kunovec,  u kategorija pomladak M i kategoriji mladež Ž.

Najbolji rezultat u kategoriji pomladak muški od 6 do 12 godina imalo je odjeljenje DVD-a Botinovec, drugo je bilo odjeljenje DVD-a Bakovčica, a treće VZO Novo Virje. U kategoriji pomladak ženski prvo mjesto je zauzelo odjeljenje DVD-a Gorica-Grbaševac, drugo DVD Pustakovec, a treće je bilo odjeljenje DVD-a Subotica Podravska.
Od muške mladeži u kategoriji od 12 do 16 godina najbolje je bilo odjeljenje DVD-a Koprivnica,  drugo DVD Botinovec, a treće je bilo odjeljenje VZO Novo Virje. U kategoriji ženske mladeži prvo je bilo odjeljenje DVD-a Koprivnica.
U natjecanju muških odjeljenja bez obzira na životnu dob, najbolji rezultat imalo je odjeljenje DVD-a Koprivnički Ivanec, a drugo je bilo odjeljenje DVD-a Koprivnica.  U kategoriji ženskih odjeljenja bez obzira na životnu dob najbolje je bilo odjeljenje DVD-a Draganovec.

O regularnosti natjecanja brigu su vodili suci. Ovogodišnje natjecanje veoma dobro i korektno su sudili suci s višegodišnjim iskustvom Maja Solina, Matea Gačan, Danijela Horvat, Danijel Topalović i Mario Škorjanec.

Samo natjecanje održano je u solidnoj organizaciji DVD-a Kunovec.

 

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović

print