POZIV: Svit-Zolar poziva vas na 6. Međunarodni sajam obrane, sigurnosti, zaštite i spašavanja

Kao što smo već nedavno izvijestili, SOBRA 2016, odnosno 6. Međunarodni sajam obrane, sigurnosti, zaštite i spašavanja, od sutra, 22. rujna 2016. pa do naredne subote 24. rujna će na razmeđu Slovenije s Austrijom, Hrvatskom i Mađarskom predstaviti opremu, znanje i najvažnije  institucije koje osiguravaju obrambenu pripravnost, sigurnost stanovništva te zaštitu i spašavanje pri prirodnim i drugim nesrećama. Sa svojim strukovnim izložbama i savjetovanjima, s edukacijom posjetitelja, dinamičnim prezentacijama i edukativno – društvenim događanjima na njemu se predstavljaju Ministarstvo obrane Republike Slovenije, Slovenska vojska, Policija, Uprava Republike Slovenije za zaštitu i spašavanje te Gasilska zveza Slovenije. Opremu za obranu, sigurnost, zaštitu i spašavanje, namijenjenu profesionalnim i dobrovoljnim organizacijama te stanovništvu predstavlja 100 poslovnih subjekata iz 10 država.

Pripadnici institucija i dobrovoljnih organizacija te stanovništvo na sajmu SOBRA upoznati će najnovija obrambena, sigurnosna, spasilačka i zaštitna sredstva te se na strukovnim radionicama upoznati s dobrim praksama i novim strukovnim trendovima. Svi koji odgovorno skrbe za sigurnost svojih domova, obitelji i posjeda naći se pomagala i savjete za samozaštitu. Posjetitelji će svakog dana moći isprobati svoju spretnost u gađanju zračnom puškom, u gađanju s različitim simulatorima te u sigurnoj vožnji na simulatoru vožnje motociklom. Moći će se voziti s pravim vojnim vozilima, probati specijalitete iz vojnog lonca te uživati u nastupu Orkestra slovenske vojske. Pratiti će nastupe Garde, predstavljanja spretnosti, opreme i znanja slovenskih vojnika te nastupe Sportne postrojbe Slovenske vojske. Mladi tražitelji zaposlenja moći će pronaći prilike za svoju novu karijeru. Policajci će demonstrirati spretnostne vožnje s motociklima, rad sa službenim psima te poučavati posjetitelje o samoobrani. Za najmlađe je namijenjen poseban odgojni kutak, a svim okupljenima izabrani glazbeni nastupi kompletnog i različitih sastava  Policijskog orkestra. Uprava RS za zaštitu i spašavanje će posjetitelje upoznati sa sigurnošću od prirodnih i drugih nesreća te osobnom i uzajamnom zaštitom. Najmlađe poziva u petak na lutkarsku predstavu. U petak će za posjetitelje biti održana atraktivna i poučna međunarodna vatrogasna vježba “Povezani u pomoć”, u organizaciji Gasilske zveze Gornja Radgona. Sajam će svečano otvoriti Ministrica za obranu Andreja Katič. Na zaključnoj svečanosti će se javnosti obratiti Ministrica za unutarnje poslove mag. Vesna Györkös Žnidar.

Ovaj sajam organizira se tradicionalno kao bienalna manifestacija odnosno svake druge godine, a na njemu se očekuju znatan broj izlagača i posjetitelja iz Republike Hrvatske.

Ulaz za sve pripadnike vatrogastva, policije i vojske u odorama je besplatan!

Više informacija o samom sajmu možete pronaći na stranicama sajma ili prigodnim brošurama:

Brošura 1

Brošura 2

Istovremeno, jedan od daleko najatraktivnijih izložbenih prostora na sajmu će imati tvrtka Svit-Zolar d.o.o. iz slovenske Ptujske Gore, poznati proizvođač vatrogasnih vozila i distributer vatrogasne opreme renomiranih svjetskih proizvođača. Ovim putem potencijalnim posjetiteljima sajma prenosimo njihov poziv te prigodne informativne materijale.

Promotivna brošura – Svit-Zolar d.o.o. (SLO/HR/GER)

U nastavku donosimo i službeni poziv!

sobra-1

sobra-2

vatrogastvo.hr

print