RUSIJA: Ljudi snažni poput čavala!

Događanje posvećeno aktivnostima Vatrogasne postrojbe Moskve jučer je održano u sjedištu Uprave ruskog Ministarstva za upravljanje kriznim stanjima (Emercom).

Rukovodeće strukture Uprave, vatrogasci, udovica i sin Heroja Rusije Evgeniya Chernyshova, kao i aktivisti projekta  Public-Art, bili su dijelom predstavljanja neobičnog poklona moskovskim vatrogascima.

Umjetnici su moskovskoj Upravi Ministarstva predali jedinstvenu sliku, s prikazom Heroja Rusije Evgeniya Chernyshova. Ona se sastoji od 22 000 čavla postavljenih u različitim kutovima, s različitom gustoćom, formirajući tako prikaz Heroja u punoj opremi.

“Ovo neobično, moderno umjetničko djelo ovjekovječuje istinskog vatrogasca, pravog heroja i stručnjaka”, zahvalila je umjetnicima udovica, pukovnica Marina Chernyshova.

Slika je predana 31. kolovoza, s obzirom da je legendarni vatrogasac Evgeniy Chernyshov, nekadašnji zapovjednik Vatrogasne posrtrojbe Moskve, rođen upravo na taj datum. Poginuo je na dužnosti 2010. godine.

“U našim sjećanjima Evgeniy Chernyshov ostaje kao nadareni vatrogasac, naš kolega i učitelj. Nove generacije moskovskih vatrogasaca Heroja Chernyshova postavljaju svojim uzorom, od njega uče kako voljeti i poštivati svoju dužnost i struku. Evgeniy Chernyshov zauvijek je ovdje sa svima nama”, kazao je ravnatelj moskovske Uprave Ministarstva za upravljanje kriznim stanjima Ilya Denisov.

mchs.gov.ru

print