RUSIJA: Spomen zastava sa simbolikom 370. obljetnice ruske vatrogasne službe na Međunarodnoj svemirskoj postaji

 

Spomen zastava dostavljena je Međunarodnoj svemirskoj postaji 15. ožujka nakon uspješnog lansiranja i pristajanja posade svemirske letjelice Soyuz MS-12, uz pomoć državne korporacije za svemirske aktivnosti Roscosmos, a u sklopu provedbe naredbe Ministarstva za izvanredne situacije Rusije od 15. ožujka 2019. godine br. 146 pod nazivom „Priprema i provedba događanja posvećenih proslavi 370. obljetnice osnutka ruskog vatrogastva u 2019.“.

Simbolična zastava trenutačno se kreće u orbiti visokoj više od 400 kilometara, pri brzini većoj od 27000 kilometara na sat. Po povratku na Zemlju, ona će biti postavljena na počasno mjesto u Glavnom zapovjedništvu Državne vatrogasne službe EMERCOM-a Rusije.

Podsjetimo da će 30. travnja EMERCOM Rusije proslaviti 370. obljetnicu formiranja vatrogasne službe Rusije. Povijest vatrogasne službe u toj zemlji započela je 1649. godine s kraljevskim “Ukazom o gradskom dekanatu”, gdje su po prvi put na državnoj razini definirane mjere za borbu protiv požara.

Trenutno je Državna vatrogasna služba, kao sastavni dio ruskog Ministarstva za izvanredna stanja, snažna operativna struktura koja obavlja brojne intervencije gašenja požara, spašavanja u izvanrednim situacijama, pružanja pomoć u prometnim nesrećama i u drugim složenim situacijama.

izvor: EMERCOM

print