RUSIJA: Vatrogasci spašavali rakuna

Vatrogasci u ruskom gradu Omsku pred tjedan su dana izveli neuobičajenu intervenciju spašavanja kada su spasili rakuna zarobljenog u otvoru za ventilaciju stambene zgrade.

Životinja stara pet mjeseci nedavno je postala kućni ljubimac u lokalnoj obitelji. Djeca su je nazvala Elli. Upoznavajući stan, rakun se popeo na hladnjak, otvorio vrata otvora za ventilaciju i pao u njega. Proveo je tamo gotovo 24 sata prije nego su pozvani vatrogasci kako bi izveli intervenciju spašavanja. Nakon što su se uvjerili da je  rakun siguran, koristili su bušilicu i gredu kako bi napravili rupu bliže podu. Međutim, životinja se nije željela predati spašavateljima i počela se penjati uz zid. Umalo je pobjegla na gornji kat, ali vatrogasci su je velikim trudom uspjeli izvući iz rupe, a potom je predali u ruke vlasnika. Životinja nije bila ozlijeđena, no izgledala je prestrašeno.

“Nikada nisam morao spašavati rakun za 18 godina moje službe u Ministarstvu za žurne situacije”, rekao je Mihail Oreshko, zapovjednik vatrogasne postrojbe u Omsku. “Morali smo biti vrlo oprezni kako ne bismo doživjeli ugriz.”

mchs.ru

print