SAD: Strašan tjedan za američko vatrogastvo – poginulo 9 vatrogasaca

Tijekom proteklih devet dana devet američkih vatrogasaca poginulo je tijekom služenja njihovim zajednicama. Nacionalna zaklada za poginule vatrogasce (NFFF) iskazuje najdublju sućut voljenima tih hrabrih vatrogasaca i radi na pomoći njihovim obiteljima i postrojbama.

“Naša srca su teška jer tuguju zbog devet hrabrih vatrogasaca koji su umrli za nešto više od tjedan dana”, rekao je vatrogasni zapovjednik Dennis Compton, predsjednik Upravnog odbora NFFF-a. “Neki od njihovih kolega vatrogasaca, sudionika tih istih intervencija, hospitalizirani su, pri čemu su neki i dalje u kritičnom stanju. Molim da  čuvate njihove voljene i vatrogasne postrojbe u vašim srcima.”

U sklopu NFFF-ove misije glede poštivanja najviše žrtve poginulih vatrogasaca i podrške njihovim obiteljima,  regionalne podružnice Zaklade dostupne su za pružanje podrške svim pogođenim odjelima i postrojbama, ako to bude zatraženo.

Zaklada također radi s vatrogasnom službom diljem Sjedinjenih Američkih Država kako bi se svake godine smanjio broj smrtnih slučajeva putem programa obuke i obrazovanja. Nažalost, čak i uz preventivne napore mnogih u vatrogastvu, događaju se ozljede i pogibije vatrogasaca.

“Svaka smrt ns dužnosti je tragedija, a mi tugujemo za vatrogascima koji su umrli ove godine. Devet smrtnih slučajeva za jednako toliko podsjeća nas da uvijek budemo pripravni”, rekao je Compton.

O Nacionalnoj zakladi Fallen Firefighters

Kongres Sjedinjenih Država stvorio je Nacionalnu zakladu za poginule vatrogasce kako bi predvodila nacionalne težnje glede održavanja sjećanja na poginule vatrogasce. Od 1992. godine neprofitna Zaklada je razvila i proširila programe posvećene odavanju počasti poginulim vatrogascima te pomoći njihovim obiteljima i suradnicima. Zaklada također blisko surađuje sa saveznom upravom za zaštitu od požara (U.S. Fire Administration) kako bi spriječila i smanjila pogibije i ozljede vatrogasaca na dužnosti. Za više informacija o NFFF-u i njegovim programima posjetite www.firehero.org.

fireapparatusmagazine.com

print