SALINOVEC: Učenicima osnovne škole predstavljeno vatrogastvo

U utorak, 29. svibnja u Područnoj školi „Tina Ujevića“ u Salinovcu u 11,15 sati oglasila su se zvona za požarnu opasnost. Brzo nakon zvona evakuirana su djeca te djelatnici škole. Na mjesto događaja stiglo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Salinovec te se prema prvim prikupljenim informacija došlo do saznanja da gori inventar učionice na katu lijevu te da su sva djeca i zaposlenici evakuirani po zapovijedi voditeljice škole.

Članovi DVD-a Salinovec su izvršili osiguranje objekta isključivanjem struje i plina te je provedena unutarnja navala i pristupilo se gašenju požara. Ubrzo nakon dojave na mjesto događaja stigli su i članovi DVD-a Ivanec s navalnim vozilom te autoljestvom. Isti su pomogli u gašenju požara članovima DVD-a Salinovec, pretrazi prostora škole te je autoljestvom izvršeno gašenje požara izvana. Tako je prema unaprijed određenom scenariju izvedena vježba evakuacije i gašenja požara u Područnoj školi Salinovec. Nakon analize vježbe i evakuacije, svi sudionici uputili su se na prostor igrališta „stare škole” gdje su članice DVD-a Salinovec odnosno djevojčice u dobi od 6 do 12 godina izvele vježbu s brentačama.

Također svi učenici su razgledali vatrogasna vozila i opremu te su se kroz razgovor s vatrogascima upoznali s opasnostima koje prijete ukoliko dođe do nekontroliranog gorenja odnosno požara, odnosno na koji način izvršiti dojavu o požaru.

DVD Salinovec

print