DOBOVEC: Potpisana Povelja o bratimljenju DVD-a Karlovec Ludbreški i PGD-a Dobovec

 

U slovenskom mjestu Dobovec 21. lipnja 2019. godine upriličeno je svečano potpisivanje Povelje o bratimljenju DVD-a Karlovec Ludbreški (VZO Sveti Đurđ) i PGD-a Dobovec (GZ Trbovlje).

Povelja je kruna suradnje započete prije tri  godine na inicijativu podpredsjednika DVD-a Karlovec Ludbreški Željka Kuharića i člana PGD-a Dobovec Andreja Kuharića. Ovom inicijativom otvoreno je novo poglavlje o međunarodnoj suradnji obaju Društava.

U prostorijama PGD-a Dobovec, uz nazočnost brojnih gostiju, razmijenjeni su i prigodni pokloni te pozdravne riječi.

Kako je istaknuo predsjednik PGD-a Dobovec Gašper Princ, ovo je kruna suradnje započete prije nekoliko godina donacijom osobne zaštitne opreme, zaslugom obitelji Kuharić koja svoje dužnosnike ima u oba Društva. Suradnja je nakon toga nastavljena i pojačana iz godine u godinu, a tijekom ove godine sve je kulminiralo na sjednici Skupštine PGD-a Dobovec te je  tad je pokrenuta inicijativa za bratimljenje ova dva Društva, dok je točka na “i” stavljena upravo ovim potpisima. Ova svečanost priređena je u okviru obilježavanja 90. godišnjice osnutka PGD-a Dobovec i svečane primopredaje vozila – GVGP-1 (vatrogasno vozilo za gašenje požara raslinja, marke Ford Ranger).

Ovaj čin koji smo organizirali  ostati će trajna vrijednost u oba naša Društva, rekao je predsjednik DVD-a Karlovec Ludbreški Krunoslav Turković, pozdravljajući nazočne. Koliko mnogo ova Povelja znači za oba Društva pokazali  su članovi istih, ali i predsjednik karlovskog Društva koji je od uzbuđenja jedva uspio pozdraviti sve uzvanike i goste. Naravno, nitko mu nije zamjerio, a nakon službenog dijela u opuštenijoj atmosferi sve je sjelo na svoje mjesto.

 

Tekst i foto
Filip Janičar

print