U Medulinu i Puli okupljene snage civilne zaštite

Vatrogasna zajednica Istarske županije (VZIŽ) održala je u Medulinu 6. dane civilne zaštite. Konferencijski dio događaja bio je posvećen tematici zrakoplovnih nesreća i civilne zaštite, s prezentacijama o zračnim lukama Pula, Zagreb i Eindhoven, Crvenom križu Istarske županije te civilnim zaštitama Slovenije i Italije.
Nakon konferencije održana je pokazna vježba spašavanja u izvedbi snaga civilne zaštite Istarske županije i Zračne luke Pula. “Konferenciju i pokaznu vježbu pripremili smo na temelju pozitivnih iskustava s do sada održanih Dana civilne zaštite, ali i potrebe okupljanja stručnjaka i znanstvenika iz područja menadžmenta i sustava civilne zaštite. Sve je to organizirano sa svrhom daljnjeg unapređenja suradnje, metodike i sinergije navedenih tih dvaju područja”, rekao je Denis Stipanov, voditelj Službe civilne zaštite VZIŽ-a.

Istaknimo kako je događaj vodio organizacijski odbor u kojem su bili Valter Drandić, predsjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije, Dino Kozlevac, županijski vatrogasni zapovjednik i Denis Stipanov. Županijskoj Vatrogasnoj zajednici podršku su dali Istarska županija i općina Medulin.

print