VARAŽDIN: DVD-u Visoko dodijeljena Nagrada za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu

 

Na sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije, održanoj 11. srpnja 2018. godine, jednoglasno je, bez rasprave, prihvaćena Odluka o javnim priznanjima Varaždinske županije u 2018. godini.

Među laureatima svakako valja izdvojiti Dobrovoljno vatrogasno društvo Visoko,  organizaciju kojoj je zbog iznimne tradicije i zavidnih postignuća dodijeljena Nagrada za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu.

Naime, kako je napisano u odluci, Dobrovoljno vatrogasno društvo Visoko “jedno je od najstarijih dobrovoljnih vatrogasnnih društava na području Varaždinske županije. Osnovano 1893. godine, 2018. godine obilježilo je 125 godina svoga postojanja. U radu DVD-a sudjelovale su brojne generacije mještana, koji su svojim radom i zalaganjem nabav ljali potrebu opremu za rad Društva. U sklopu DVD-a od 1937. godine djelovala je limena glazba, koja prestaje djelovati 1974. godine.

DVD Visoko aktivno sudjeluje u vatrogasnim natjecanjima, organizira međuopćinsko natjecanje koje se održava na području tri Vatrogasne zajednice (Breznica, Breznički Hum i Visoko). 2012. godine potpisuje se Povelja o bratimljenju između DVD-a Odra (Zagrebačka županija) i DVD-a Visoko. DVD Visoko razvija suradnju sa drugim društvima u inozemstvu. Tako je razvijena suradnja s Prostovoljnim gasilskim društvom – PGD Mota iz Ljutomera u Sloveniji, slijedom koje se promiču interesi Varaždinske županije i izvan granica Varaždinske županije”.

Recimo ovom prigodom kako je glumica Jagoda Kralj Novak dobitnica nagrade za životno djelo, a nagradu za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dobit će Glazbena škola u Varaždinu (kao pravna osoba).

Izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić proglašen je počasnim građaninom Varaždinske županije.

Ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu uz DVD Visoko doprinose i Varaždinsko obrtničko glazbeno društvo te hrvatska sopranistica Lidija Horvat Dunjko.

Ove nagrade laureatima će biti dodijeljenje na svečanoj sjednici Županijske skupštine koja će se održatu 7. rujna 2018. godine, povodom Dana županije – blagdana Male Gospe.

print