VARAŽDINSKE TOPLICE: Održana radionica za klince “Ja želim biti vatrogasac”

 

Dobrovoljno vatrogasno društvo Varaždinske Toplice ove godine je za svoje najmlađe članove i one buduće organiziralo radionicu „Ja želim biti vatrogasac“, točnije u subotu 30. 06. 2018. godine u Ulici nad zidom koja se nalazi u centru grada.

Radionica je prvenstveno imala cilj uključiti što više mladih u rad dobrovoljnih  vatrogasnih društva. DVD Varaždinske Toplice prezentiralo je ukratko svoj rad sa mladima,  dio vatrogasnih vozila i opreme koju posjeduje, te su sa najmlađima odrađene vatrogasne igre. Na radionici je sudjelovalo oko 30-ak djece i mladeži te voditelji mladeži koji su pokazali interes za ovakve radionice.

.

.

Posljednjih 10-ak godina sve više pažnje  se posvećuje radu s mladima koje se želi potaknuti na dobrovoljan rad i nesebično pomaganje drugima. Danas u Društvu djeluje oko 30-ak članova mlađih od 18 godina, a čije se aktivnosti ogledaju ponajprije kroz:

– uvježbavanje i nastupe na vatrogasnim natjecanjima,
– sudjelovanje u raznim radionicama i izletima,
– sudjelovanju u preventivnim i promidžbenim aktivnostima,
– organiziranje raznih radionica u kojima sudionici aktivno sudjeluju
– druge aktivnosti za najmlađe pripadnike vatrogasnih organizacija (druženja, sklapanja prijateljstva, pomaganje u zajednici).

Vatrogasna mladež posebno je značajna skupina članstva u vatrogasnim organizacijama, s obzirom da se od nje očekuje nastavljanje tradicije humanog volonterskog rada u području zaštite i spašavanja ljudi i imovine, ali i aktivnog sudjelovanja u svim društvenim aktivnostima na području Varaždinskih Toplica, na području cijele Hrvatske i izvan granica države.

Najveći uspjeh na vatrogasnim natjecanjima ostvarile su članice vatrogasne mladeži. Godine 2015. i 2017. zauzele su 1. mjesto u županijim, plasiravši se tako i na ovogodišnje Državno natjecanje vatrogasne mladeži koje će se ove godine održati u Zadru.

Mladi s nama na prave načine iskorištavaju svoje slobodno vrijeme, stječu nova poznanstva i sklapaju prijateljstva. Ovdje uče kako prevladati strah, tremu, ozljede no i kako biti dobar čovjek, biti nekome prijatelj, osloniti se na svog bližnjeg te mu pomoći kada mu je pomoć potrebna.

.

Marinela Belavić, dipl.ing.

print