VELIKA KOPANICA: Deset novih odijela za sigurnije intervencije

 

Brodsko-posavska županija kontinuirano ulaže proračunska sredstva u sustav civilne zaštite čiji je bitan čimbenik i vatrogastvo. Zamjenik župana Stjepan Bošnjaković sinoć je u Velikoj Kopanici uručio donaciju Županije u vatrogasnoj opremi za Dobrovoljno vatrogasno društvo Velika Kopanica. Ukupna vrijednost kupljene vatrogasne opreme iznosi 64.168,75 kuna. od čega je donacija Brodsko-posavske županije 50 tisuća kuna, a ostatak čine sredstva samog DVD-a.

Sredstva za kupnju opreme donirana su temeljem Javnog natječaja za financiranje aktivnosti udruga koje su od interesa za  Županiju iz područja vatrogastva u 2018. godini te Odluke o dodjeli sredstava i zaključenog Ugovora o dodjeli sredstava.

Za deset operativnih vatrogasaca DVD-a Velika Kopanica nabavljeno je deset dvodijelnih intervencijskih odijela BAS Profi III te dva kompleta dišnih aparata MSA AUER tip AEIRGOFIX MIX s kompozitnim bocama i pripadajućim navlakama te maskama.

– Oprema je vrlo kvalitetna, ali se nadam da će je kopanički vatrogasci morati što manje koristiti, no, dobro je da je ipak imaju na raspolaganju za svoje intervencije. Na koncu sam i sam isprobao jedno odijelo koje zaista djeluje moćno i vjerujem da će se vatrogasci u njima prilikom intervencija osjećati bitno sigurnije i pouzdanije – napisao je zamjenik Stjepan Bošnjaković nakon sinoćnje donacije.

 

izvor: sbplus.hr

print