(VIDEO) Kanadski grad dobio prvu ženu na čelu profesionalne vatrogasne postrojbe

Kanadski grad Nanaimo u pokrajini Britanska Kolumbija na čelo vlastite vatrogasne postrojbe postavio je prvu ženu na najodgovorniju dužnost u istoj organizaciji.

Karen Fry preuzima dužnost zapovjednika “Nanaimo Fire Rescue” od njezinog prethodnika Craiga Richardsona. Ona je prva žena na mjestu zapovjednika profesionalne vatrogasne postrojbe koja svojim djelovanjem pokriva grad Nanaimo i otok Vancouver.

Fry ima 18-godišnji staž u vatrogasnoj službi, pri čemu je prve korake odradila u dispečerskom centru. Ona ističe kako su među njezinim prioritetima primjena nedavno usvojenog plana zaštite od požara, zatim potreba preventivnog djelovanja u smislu postavljanja i kontrole djelovanja detektora dima kojima se štiti lokalna zajednica, a važnim drži i osiguravanje resursa za pomoć djelatnicima koji imaju poteškoće u smislu fizičkih i emocionalnih trauma.

“Pod mojim vodstvom, budite spremni češće vidjeti naše nevjerojatne vatrogasce u javnosti odnosno društvenim aktivnostima. Oni će iskoristiti svaku prigodu za provedbu edukacije odnosno promicanja protupožarne preventive, potrebe postavljanja detektora dima, vještina oživljavanja ljudi i kriznog planiranja”, navodi Fry.

“Dosadašnji rad Karen u ulozi zamjenika zapovjednika doista je zapažen kao primjer čvrstog, ali nadasve korektnog stava prema rješavanju problema, čime je zaslužila respekt vlastitih kolega i timova”, navodi čelnica gradske administracije Nanaima Tracy Samra. “Ona je pokazala konzistentnost u kritičkom načinu razmišljanja, zauzimanju visokog stupnja predanosti prigodom rješavanja operativnih zadaća i uspješnom dovršetku svih zadaća. Doista smo radosni što je pristala preuzeti ovu važnu rukovodeću dužnost”.

firerescue1.com

print